Veelgestelde vragen

1. Wat is Linkbuilding ?

Linkbuilding is simpel gezegd het actief bezig zijn met verzamelen van relevante backlinks van andere websites naar die van jou. Het is essentieel als jij de online vindbaarheid van je website wenst te verhogen.

2. Wat is Linkbuilding op maat

Linkbuilding op maat is kort gezegd een door een specialist gemaakt pakket die geheel past bij wat jij wenst te bereiken met je website. Vaak gaat hier een gesprek aan vooraf waarin je doelen, wensen en budget worden besproken. Daarna zal de specialist je vertellen wat realistisch is om te bereiken en hoe het plan er uit gaat zien (Linkbuilding, 2022).

3. Wat is White label SEO

Dit is een methode dat een bedrijf de mogelijkheid geeft om de SEO-gerelateerde diensten uit te besteden aan een specialist binnen dat gebied onder de naam van het bedrijf met een volledige geheimhouding. Het is een legale vorm van backlinking (Wat is white label, 2021).

4. Hoe gaat Web Links te werk

Nadat je een aankoop hebt gedaan zullen wij contact met jou opnemen. Er wordt je verteld dat we voor je aan de slag gaan met de gekozen links en/of pakketten. De levertijd hangt af van de ingekochte producten. Eén pakket neemt normaal één week levertijd in beslag. Zodra we klaar zijn met het verwerken van het gekochte pakket, krijg je van ons een mail met daarin de links naar de domeinen waarop jouw backlinks zich bevinden.

5. Wat kost linkbuilding ?

De prijs van linkbuilding hangt geheel af van jouw persoonlijke doelen en budget. Zijn jouw doelen groter, dan zal linkbuilding hogere kosten hebben. Dit komt door de grotere hoeveelheid en/of betere kwaliteit van de backlinks en door het hogere aantal maanden. Hoe hoger het doel hoe langer je er namelijk mee bezig bent. Een eenmalig pakket ligt meestal tussen de 200 en 400 euro. Losse links variëren tussen de 2 en 30 euro.

6. Op welke termen kan ik het beste linkbuilden?

Het beste kun je op zoveel als mogelijk verschillende termen linkbuilden. Wel is het belangrijk om eerst een zoekwoordenonderzoek te doen om erachter te komen welke termen voor jou interessant zijn. Kijk hierbij naar relevantie, traffic (hoe vaak wordt er naar het zoekwoord gezocht) en de concurrentie.

7. Hoe lang blijven mijn backlinks staan?

Dit hangt af van de soort link die aangeschaft wordt. Grotendeels blijft de gekochte link permanent staan. Echter, de startpaginalinks zijn een uitzondering. Deze staan namelijk maar één jaar.

8. Welke resultaten zal ik op termijn zien?

Op termijn zul je zien dat de autoriteit van je website verhoogt is en dat er meer organische traffic binnenkomt op je website. Meer traffic zorgt op lange termijn uiteraard ook voor meer conversie.