De beste linkbuilding tips voor 2022

Iedereen die zich wel eens bezig houdt met SEO weet dat linkbuilding een belangrijk onderdeel is hiervan. Wil jij graag je linkbuilding optimaliseren, of heb je een nieuwe website en wil je daar graag een start mee maken? In deze blog vind je onze top 4 tips met betrekking tot linkbuilding die belangrijk zijn in het jaar 2022.

Waarom moet ik het in 2022 anders aanpakken?

Voordat je onderstaande tips gaat lezen vraag je jezelf wellicht af waarom je de aanpak eigenlijk moet aanpassen. Het antwoord hierop is kort en duidelijk. Linkbuilding is niet makkelijk, het kost veel tijd en best wel wat moeite. Je zult je vaker in het onderwerp moeten verdiepen en je strategie aan moeten passen om resultaat te gaan zien. Elk jaar veranderen de beste strategieën. Het beste is om goed up-to-date te blijven van de nieuwste veranderingen. Onderstaande tips zullen jou alvast een voorsprong geven op de nieuwste strategieën van dit jaar.

Zorg ervoor dat je uniek blijft

Als jij gaat beginnen met linkbuilding, spelen divers en vooral uniek blijven een grote rol. Je kunt wel 10.000 links hebben, maar wanneer deze allemaal afkomstig zijn vanaf slechts 50 domeinen ben je niet goed bezig. Het is zelfs zo dat wanneer Google dit ziet je gestraft kan worden. Om dit te voorkomen moet je de links op zoveel als mogelijk unieke domeinen plaatsen. Dit is de enige manier waarop je een stabiel linkprofiel kunt maken.

Laat je zien op forums

Deze tip wordt nog niet door veel mensen gebruikt, maar heeft zeker erg veel waarde. Echter, let er wel op dat je niet op elk forum de mensen die er ook op zitten gaat spammen met links naar jouw website. Het idee van forums is om de naamsbekendheid van je bedrijf te vergroten en een gevestigde naam te worden in de branche.

Raak broken links kwijt.

Eén van de manieren om organisch beter gevonden te worden is het verwijderen van broken links. Broken links worden ook wel dode links genoemd en dit zijn link waarvan de URL niet meer werkt. Zodra de URL ingetypt wordt, komt er niks in beeld, alleen een 404 pagina. Broken links zullen een negatief effect hebben op de vindbaarheid van de desbetreffende pagina. Wil je weten hoe je van broken links afkomt? Dan zul je een SEO-tool moeten gebruiken die hierbij helpt.

Waarom linkbuilding uitbesteden een goed idee is

Bureaus of andere bedrijven die gespecialiseerd zijn in linkbuilding beschikken vaak over een groot netwerk aan domeinen die zij kunnen gebruiken voor jouw linkbuilding. Zelf zul je bijna nooit aan zo een netwerk aan domeinen kunnen komen en moet je het vooral hebben van linkruil. Daarnaast kan het ook handig zijn om een bedrijf achter je te hebben staan die dit voor je regelt, zo is er al één ding minder waar jij je zorgen over hoeft te maken. Dit is zeker het geval wanneer je goed onderzoek naar het bedrijf in kwestie hebt gedaan en je weet dat het bedrijf weet wat ze doet.

Lees ook:  Crypto verwachting: hier moet je op letten